Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De små gillade historien om Bip

Annons

Det har spelats barnteater i Malung och Sälen den senaste veckan. Sammanlagt har upp emot tvåhundra barn födda 2000 och 2001 fått ta del av historien om Bip, med Unga Riks. Fyra föreställningar har hållits i Grönlands ordenshus i Malung och två i idrottshallen i Sälen. Det blev verkligen en barnteater som gick hem bland de unga.

Historien om Bip med Unga Riks tar de yngsta barnen med på en fantastisk resa långt bortom universum för att upptäcka det magiska och underbara som hör hemma på jorden. Historien bygger på mimaren Marcel Marceaus bok med samma namn.

Det var skådespelerskan Marika Holmström som spelade Bip och turnéledare Lasse Holmberg hade även gjort musiken och skötte ljus- och ljudeffekter. Förutom skådespelerskan ingår också en docka. Föreställningen är minst lika underbar och magisk som boken, och väckte många tankar kring existens, liv och död i universum.

Den här teatern spelas inför mindre grupper på högst 40 barn vid varje tillfälle, och föreställningen tar en dryg halvtimme.

Efteråt ges sedan barnen möjlighet att titta på dekoren och det var någonting som de var mycket intresserade av. Utan tvekan blev historien om Bip en mycket uppskattad föreställning bland de små barnen i Malung och Sälen - det var fullt vid samtliga sex föreställningar.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons