Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De samarbetar för ökat kulturintresse

Annons

För första gången testar Rättviks kulturhus, Folkmusikens hus och Classic car center att arrangera gemensamt öppet hus. I vardera anläggning bjuds det på olika evenemang.

-Vi kör i år. Nästa år får vi se om fler hänger på, exempelvis Musik vid Siljan och Rättviksparken, säger Kallur.

Folkmusikens hus kallar sitt program för spelmanslagens dag. Tanken är att det ska vara lite av en spelmanstämma. Alla som vill ska kunna komma för att lyssna eller för att delta aktivt i olika musikgruppspelningar.

-Vi visar också fotografen Thomas Fahlanders fotoutställning Spelmansvittring och filmen Gubbstugan. Under eftermiddagen blir det konsert med alla spelmanslag, säger Lotta Johansson.

I Classic car center har gruppen Classic stars öppen repetition. Samtidigt visas bilder från sommarens bilfestvecka.

I kulturhuset blir det traditionell julsalong, sagostund med Karin Sold, visning av bildarkivet och konstfilms-happening utomhus. I kafépaviljongen blir det högläsning ur Tove Janssons "Granen" av bibliotekets egen finlandsvenska Margareta Kurtén.

- Vi vill lyfta fram kulturen i Rättvik - inte bara för turister utan även för Rättvikarna. På alla ställen finns fika och chanser att mingla och att umgås. Vi hoppas att tillsammans kunna locka nya besökare till våra olika verksamheter, säger Marta Kallur.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons