Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De pumpar för högtryck

Annons

Dala elektrolindningar AB startades redan 1953 av Sivert Löf och hade då sina lokaler på Bagaregatan i Smedjebacken, i den lokal där Smedjebackens spisbrödsfabrik hade funnits tidigare.

-Där blev vi kvar till 1986 innan vi flyttade ut till Gunnars i de lokaler som tidigare använts av Linjetjänst, berättar Ingemar Löf, som tagit över företaget efter sin far Sivert.

Lokalerna hade byggts 1980 och Klas Skoglund jobbade vid Linjetjänst och var den siste som lämnade det företaget.

-Jag hade ansvar för värmen och när Dala elektrolindningar flyttade in bytte jag arbetsgivare och har faktiskt haft samma klädskåp under 26 år, trots att jag bara jobbat 20 år i företaget, poängterar Klas Skoglund.

Redan från början var inriktningen i företaget elmotorer, transformatorer och pumpar.

-Som mest hade vi service åt 13 gruvor i området och ett otal sågverk fanns med i kundförteckningen, berättar Ingemar Löf.

Med tiden försvann både sågverken och gruvorna och därmed antalet kunder. Företaget har delvis lyckats ersätta bortfallet med nya kunder och nya branscher.

-Vi har många kunder inom vintersporten, det handlar om högtryckspumpar till snökanoner och speciellt nu på hösten är det mer eller mindre panik, säger Ingemar Löf.

Det som händer är att pumparna inte kollas förrän de ska användas och då hittas alla möjliga fel.

Ingemar Löf ser positivt på framtiden även om det många gånger är tufft att knyta upp nya kunder.

-Det finns en rädsla för att byta leverantör hos många ansvariga företag, vi måste visa att vi är bättre än den de har sedan tidigare.

Under 2006 har företaget ett flertal jubilarer som firar lite olika lång tid i företaget. Ingemar har varit i företaget sedan han slutade skolan för 30 år sedan.

Klas Skoglund började i samband med flytten till Gunnars och Niklas Skoglund började jobba vid Dala elektrolindningar för tio år sedan.

Därmed kan de tre åldermännen konstatera att de sammanlagt har 60 års erfarenhet. Till detta ska läggas att Ingemars fru, Marit Löf, jobbat i 15 år i företaget.

-Det är trevligt att vi under året har haft anledning att fira vid flera tillfällen, konstaterar Ingemar Löf.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons