Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De påminner om storartade planer

Annons

Det var i april 2004 som de storartade planerna för Pärlbyområdet presenterades i tidningen. Ett nytt koncept syftade till att utveckla den redan befintliga ridanläggningen till ett eldorado för hästfolk av olika kategorier, turister och även näringsidkare.

Kommunala företrädare vädrade intressanta möjligheter inom ramen för det så kallade KIT-projektet (kultur och idrottsturism).

I ett senare skede avslöjade tidningen att en långvarig träta mellan traktens olika hästföreningar gjorde att ridanläggningen varit hotad. Tvistigheterna ledde fram till att kommunstyrelsen måste ingripa och det bildades en särskild förvaltningsstyrelse.

I april 2005 uppgav en förnyad styrelse för ridklubben att allt var frid och fröjd och att man skulle börja om från noll. Vid en mediaträff verkade representanterna för de olika hästföreningarna rörande överens.

Men fortfarande saknar medlemmarna i hästintresseföreningen en träningsbana för hästsport, en travoval, någonstans på de stora fälten vid Pärlby.

Det förefaller gå mycket trögt och styrelsens ordförande Lennart Neregård frågar sig nu om ärendet ska drivas vidare och i så fall hur.

- Det har diskuterats med både politiker och tjänstemän i kommunen ett tiotal år utan att vi har kommit speciellt långt på väg. Det hittills största framsteget gjordes i fjol när vi fick ekonomiskt stöd från länsstyrelsen till en geoteknisk undersökning av den tilltänkta platsen för banan.

Enligt uppgift blev undersökningen inte så grundlig som hade varit önskvärt och var en oval ska kunna anläggas är ännu en öppen fråga.

- Vi vill veta om kommunen har något verkligt intresse att bistå oss med att driva ärendet vidare. Vi är nämligen beroende av kommunens hjälp i flera avseenden för att lösa vissa frågor. Bland annat handlar det om att hyra eller köpa mark av privata markägare och hjälp med att undersöka vilka möjligheter det finns att få ekonomiskt stöd från EU med flera.

Neregård uppger i sammanhanget att föreningen varit i kontakt med berörda markägare som säger sig vara positiva till att upplåta mark.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons