Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De mötte tjuvarna i trappuppgången

Annons

Hon och maken Bengt hade inte varit borta i mer än 40-50 minuter.

Men de räckte för de unga inbrottstjuvarna. De hann precis lämna lägenheten och mötte paret i trappuppgången på tredje vån-ingen.

- De hejade och var väldigt artiga, berättar Bengt Bengtsson.

Först trodde han att killarna tittat på den tomma lägenheten mittemot. Sedan såg han träflisorna framför dörren. Innanför låg alla saker utslängda på golvet. Varenda låda hade tömts i jakten på värdesaker.

-Vem vet vad som hade hänt om vi kommit lite tidigare, säger Bengt Bengtsson när han sitter i köket och tittar ut över kaoset i lägenheten.

Nu ligger deras minnen utspridda på golvet.

Karin Bengtsson är chockad och vet inte var hon ska börja plocka ihop.

Tre unga män har trängt in i hennes och makens privatliv.

-Jag tycker att det är fruktansvärt. Jag kan bara gråta, säger hon med tårar i ögonen.

Bytet blev några antika klockor som tjuvarna inte lär få många hundralappar för på gatan. Samt två mobiltelefoner, en summa pengar och växeln från PRO:s lotteriförsäljning.

-Men de oskrapade lotterna har de lämnat kvar, säger Bengt Bengtsson förvånat.

Han vill att människor ska bli mer observanta så att det inte blir fritt fram att göra inbrott i fortsättningen. För samma sak har redan hänt flera gånger på väldigt kort tid i Bullermyren.

- Jag tror att det är fem stycken här i området på bara tre eller fyra veckor, berättar polismannen Berndt Bergström från länskriminaljouren som undersökte brottsplatsen i går eftermiddag.

Vanligast är att inbrottet sker i en lägenhet på högsta eller lägsta våningen. Särskilt om lägenheten på samma våning är tom.

- En eller två går in och en står kvar utanför och hör när porten öppnas. Då har de mest tid på sig att försvinna, säger Berndt Bergström.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons