Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De jobbar vidare - trots avhoppet

Annons

När Fjätervålen sade nej till att vara med i projektet Tre toppar var det en motgång, men inget som ändrar inriktningen på projektet.

- Under vintern kommer vi att ansöka om byggstart hos länsstyrelsen i Dalarna, även om inte Fjätervålen är med, förklarar Idre fjälls tf vd Joacim Johansson.

Idre fjäll som är huvudman i projekt Tre toppar hade hoppats kunna göra en gemensam ansökan med Fjätervålen.

Men tidigare i våras drog sig Fjätervålen ur.

- Det beklagar vi, men det ändrar inte projektets inriktning, säger Joacim Johansson.

- Ska bygden kunna utvecklas, liksom de befintliga skidanläggningarna. Då måste vi skapa nya områden för skidåkning, menar Joacim Johansson.

Enligt gjorda beräkningar skulle en utbyggnad skapa 350 nya årsarbetstillfällen, men framförallt trygga de som redan finns.

- Utan nya skidåkningsområden får vi det svårt att hänga med i konkurrensen om skidturisterna, säger Joacim Johansson.

Idre fjäll ligger mellan två av Skistars stora anläggningar, Sälen och Vemdalen. Framför allt Vemdalen har investerat stort.

- Som läget är nu finns det just ingen mer skidåkning att bygga ut på Idre fjäll. Det gör det däremot på Fjätervålen och på Städjan. Det är därför vi driver den här frågan, förklarar Jocke Johansson.

I nuläget jobbas det intensivt på att skapa det underlag som ska ligga till grund för ansökan om byggstart av projektet tre toppar.

Fjätervålens nej innebär i första hand en teknisk förändring.

- Fjätervålen ansöker själva om att få förlänga sin skidlift. Vi ansöker om att få bygga till samma topp från andra hållet. Förhoppningsvis blir vi överens om hur byggandet ska ske, säger Joacim Johansson.

Ett av skälen från Fjätervålen till att lämna projektet Tre toppar var att ägarbolaget ville behålla den lugna atmosfören runt anläggningen.

Mer läsning

Annons