Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har Dalarnas starkaste varumärken

/
  • 1914 startade Victor Haglöf företaget i Torsång och i dag är Haglöfs med säte i Avesta Nordens största leverantör av outdoorprodukter och har ett starkt varumärke
  • Cederroths i Falun har en rad varumärken som Svinto, Grumme, Idomin och Samarin på topplistan när 920 varumärken granskats
  • Samarin är ett starkare varumärke är mer omtyckt än Losec.

Falu Rödfärg toppar varumärkesligan på färg i Sverige och Cederroths har flera produkter på varumärkestoppen. Haglöfs står också starkt.

Annons

Yes är Sveriges mest omtyckta varumärke i år igen och vinner också kundernas gunst visar ISI Wissings marknadsundersökning Varumärken i Sverige 2010.

ISI Wissing presenterar två topplistor efter att ha undersökt 920 varumärken.

Sveriges mest omtyckta varumärke koras genom ett värderingsindex.

Där toppar Yes med Svinto från faluföretaget Cederroths på 18:e plats och Avesteföretaget Haglöfs som startade i Torsång finns på 19:e plats. Cederroths Grummeproduketer finns på 42:a plats bland de 920 varumärkena.

Mest nöjda kunderindex bygger på de varumärken som är mest omtyckt bland sina respektive kunder.

Nöjdast kunder har Yes och Cederroths Svinto finns på 24 plats och Cederroths Idominsalva på 34:e plats. Haglöfs finns på plats 25.

ISI Wissing delar också in varumärkesmarknaden i 35 olika grupper.

I gruppen "färg" är Falu rödfärg både mest omtyckt och har flest nöjda kunder. Ett starkare varumärke än Nordsjö, Beckers och Jotun.

I gruppen "tvätt" så är Svinto nummer två efter Yes med näst flest nöjda kunder och näst mest omtyckt.

I gruppen "medel mot magbesvär" finns Samarin från Cederroths med som det mest omtyckta varumärket före Proviva och Losec.

Annons