Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De försvarade sina segrar

Annons

Egil Skarpsno kunde hårt pressad försvara fjolårets seger i ensamlöparklassen.

Ola Nordahl, från Fredriksberg, var i ledning inför sista sträckan.

Men med en stark finish kunde Egil gå ifrån och vinna med knappt fyra minuters marginal, på tiden 7.49.52.

- Det var tufft och jag blev blöt. För mig var det här värre än värmen i fjol. Det var jobbigt på de blöta myrarna, säger en pigg Egil Skarpsno strax efter målgång.

Att han nyss sprungit 90 kilometer i skogsterräng syns inte i hans ansikte.

- Jag fick en smäll mellan Hökberg och Eldris då jag blev tvungen att gå. Jag hade ingen kraft kvar. Men jag fick energi tillbaka efter att ha ätit choklad och fått i mig dryck. Ola var förbi mig då, men jag sprang ifrån honom på slutet, säger Egil.

Årets sluttid blev betydligt sämre än fjolårets för norrmannen. Han föredrar torka och värme framför regn och leriga myrar. Att Egil för två veckor sedan sprang 16 mil på två dagar kan också ligga bakom den blygsamma tiden.

- Det spelade nog in lite, säger han.

För Egil väntar nu vila och träning inför Europamästerskapet i Holland i september. Innan dess ska han också springa några lopp i Norge.

Ola Nordahl var mannen som höll Egil stången på de fyra första sträckorna, och som efter att ha hämtat in tio minuter på Egil åter låg i ledning inför sista sträckan.

- Jag är absolut nöjd. Det är kul att se att man kan mäta sig med honom, säger Ola efter att ha gratulerat sin norske konkurrent till guldet.

Vinnare öppen klass. Powerbar, Vikapojkarnas förstalag, vann öppna herrklassen med över fyra minuter. Här lagets slutman Anders Palmér. Övriga löpare var från första sträckan: Tomas Eriksson, Johan Gustafsson, Jannes Nord, Hans Furuland, And-reas Hårrskog, Jonas Holmberg, Torbjörn Eriksson, Jörgen Renman och Ronny Halvarsson.

u Powerbar Vikapojkarna lyckades försvara guldet från i fjol. Sluttiden 5.41.09, gav laget segern över fyra minuter före tvåorna Brånan Boys. Laget låg fyra i den öppna klassen efter första växlingen, men Johan Gustafsson tog sedan laget upp i ledning i Mångsbodarna.

- Det gick rätt så bra, men det var lite blött, säger Johan efter loppet.

På fjärde sträckan tappade laget ledningen, men en stark prestation av Andreas Hårrskog mellan Risberg och Evertsberg, tog laget till förnyad ledning och efter det var segern aldrig i fara. Trea i öppna herrklassen blev Brandkårens IK Stockholm.

DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons