Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De fixade inte sin uppgift"

Annons

Förre kommunalrådet Peter Hultqvist är någorlunda nöjd med partiets laguppställning inför de kommande fyra åren. Men han var inte helt nöjd med den laguttagning som valberedningen gjort och agerade därför på mötet där kandidaterna skulle fastställas.

I valberedningen sitter kommunalråden Nils Persson och Kenneth Persson. Hultqvist ville att Tommy Hvenström och Josef Erdem skulle få behålla sina uppdrag i nämnden för vuxnas lärande och i kommunstyrelsen. Dessutom delar han Caroline Nybergs uppfattning om att det är viktigt att ta tillvara de yngres engagemang.

-Valberedningen fixade inte riktigt sin arbetsuppgift. De gjorde fel när Josef Erdem och Tommy Hvenström åkte bort från sina uppdrag.

Peter Hultqvist pekar på de många personrösterna:

-Har man 200 personröster som Josef Erdem står det för något. Hvenström har 400. Att då inte få behålla en suppleantplats i kommunstyrelsen eller en ordinarie plats i nämnden för vuxnas lärande är mycket märkligt.

Han menar att det var bra för partiet att det blev flera korrigeringar av valberedningens förslag. Att ett parti är helheten. Inte bara valberedningen. Han säger att man måste slå vakt om ungdomarna och våga stå för en förnyelse.

-Men förnyelse kan också vara att ta med äldre kandidater som inte funnits med tidigare. Det är viktigt att ha hela partiets bredd för ögonen i ett valberedningsarbete. Den här gången gjordes det en del missar på den punkten.

Hultqvist säger att han har samma rätt som vilken medlem som helst att yttra sig på arbetarekommunens möten. Han har inga planer på att vara tyst när det gäller lokala frågor. Även om han nu sitter i riksdagen, vald av invånare i Dalarna att föra deras talan på riksnivå.

-Jag är medlem. Jag sitter i arbetarekommunens styrelse i Borlänge och dess verkställande utskott. Det skulle vara ytterst märkligt om jag skulle få munkavle.

Han fortsätter också som ordförande i näringslivs- och planutskottet och har inga planer på att släppa sitt engagemang i lokala frågor. Han bekräftar att han blev påhoppad under det infekterade mötet, av partikamraten Håkan Castor:

-Personligt kränkande yttranden i vredesmod faller mer tillbaka på den som säger det, än den som det blir sagt till.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons