Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fick en egen bana till slut

Annons

- Vi har genom ideellt arbete i klubben och med kommunens hjälp fått ordna med en bana i Norr Amsberg, säger Patrik Ahlin och Lennart Nybo.

Klubben har medlemmar i varierande åldrar, från runt 20 till närmare 60 år, där merparten åker för motionens skull.

Klubben sökte tillstånd för ett spår intill Skräddarbacken, men av olika anledningar gick det inte att lösa just då.

Därför tog klubben via Patrik Ahlin kontakt med Borlänge kommun för att hitta en lösning. Kontakt togs med Bergvik skog som äger marken där banan nu finns och då fann man en lösning.

- Genom att vi får arrendera marken har vi genom beslut av kommunen fått tillstånd att åka, vilket gläder oss, säger Patrik Ahlin.

Det var i april månad som sonderingarna med skogsbolag och kommun inleddes.

Sedan några veckor tillbaka är banan i Norr Amsberg tagen i bruk.

- Klubben kommer att satsa cirka 5000 kronor per år på spår-et, som är under uppbyggnad. Vi kan dock använda det nu och i första hand vill vi ha dit de som åker på andra ställen där man kan få klagomål. Alla som är intresserade av enduro är varmt välkomna, säger Patrik Ahlin.

Inom DOE är man angelägen att ha ett gott rykte. Klubbens medlemmar vet vad som gäller och buskör inte hur som helst nära bebyggelse.

- I första hand tänker vi ha banan öppen tisdag och torsdag samt lördag-söndag, detta i samråd med markägaren och jägare.

- Hos DOE finns det plats för alla, både motionsåkare och de som vill satsa lite, förhoppningsvis kan klubben bidra till att minska okynnesåkningen, säger Patrik Ahlin och Lennart Nybo.

Endurobanan i Norr Amsberg är alltså inte riktigt klar ännu, spåret kan inte jämföras med de i till exempel Falun. Nyttjas om- rådet rätt kan det bli ett runt sex kilometer långt endurospår.

Mer information om klubben finns på: www.doe.nu

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons