Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får stå till svars

Annons

En 47-årig man från Vansbro har åtalats för brott mot alkohol-lagen, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen samt för grov olovlig körning.

När det gäller brottet mot alkohollagen har 47-åringen vid något tillfälle under senare hälften av år 2000 i Malung tillverkat 42 liter sprit, ett brott som han har erkänt.

Den grova olovliga körningen skedde för drygt ett år sedan i Borlänge och det brottet har ansetts som grovt med tanke på att den 47-årige mannen saknade körkort och även tidigare dömts för olovlig körning.

Det ringa narkotikabrottet härrör från den 30 maj förra året då 47-åringen innehaft hasch och vid samma tillfälle har han också haft en tillslipad skruvmejsel som åklagaren anser varit ett vapen som skulle användas vid brott.

Den 18-årige ynglingen, som kommer från Kolbäck, har vid samma tillfälle i en lägenhet i centrala Malung innehaft hasch och även han har nu åtalats för ringa narkotikabrott.

En 42-årig Malungsbo, som är åtalad för brott mot alkohollagen, tillverkade under senare hälften av år 2000 i Malung 12 liter sprit. I januari förra året gjorde han sig dessutom skyldig till brott mot vapenlagen då han ertappades i sin bostad i centrala Malung med 15 patroner som han inte var berättigad att inneha.

De tre personerna kommer under våren att ställas inför Mora tingsrätt för de brott man nu åtalats för och som till större delen begåtts i Malung.

Vidare har en 37-årig Malungsbo åtalats för försök till stöld.

Det var i slutet av oktober förra året som Malungsbon enligt åklagaren försökt att stjäla pengar från en kassaapparat vid Systembolagets butik i Malung. Han hejdades dock av en i butikspersonalen och kom aldrig över några pengar.

Malungsbon nekar till att han försökt stjäla pengar men åklagaren har en annan uppfattning.

Här kommer också ett av butiksbiträdena att höras som vittne vid en kommande rättegång.

Ytterligare en Malungsbo har åtalats vid Mora tingsrätt. Det gäller en man från Malung i 50-årsåldern som åtalats för misshandel och övergrepp i rättssak.

Det var i mars förra året som Malungsbon misshandlade en kvinna i en lägenhet i Malung. Kvinnan fick ta emot ett flertal knytnävslag i ansiktet och fick uppsöka läkare för skadorna.

Några dagar efter den här misshandeln blev kvinnan uppsökt igen av Malungsbon som förklarade att hon skulle få ta emot ännu mera stryk om hon polisanmälde saken. Och det gör att mannen också kommer att ställas inför rätta för övergrepp i rättssak.

Rättegångarna mot de två sistnämnda Malungsborna kommer att hållas vid Mora tingsrätt under våren.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons