Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De drar igång konst- och hantverksrunda

Annons

Ungefär 25 personer deltog i måndagskvällens förberedande möte i Ottilia Adelborgmuseet.

Deltagarna var glatt överraskade av intresset och beslutade att samverka om en konstrunda med namnet Konst & Hantverk Gagnef runt.

-Vi utsåg en grupp som ska förbereda arrangemanget, som är det första i sitt slag i Gagnef, berättar museets intendent Eva Kaiser.

Gruppen, som ska utökas med ytterligare ett par personer, består tills vidare av Birgitta Steger, Dan Nygårds, Kristina Lindström och Eva Kaiser, som är samordnare. Dan och Christina ska jobba med utställningen.

-Alla som är intresserade att delta i satsningen är välkomna att snarast, senast under nästa vecka, anmäla sig till museet. Vi ser satsningen som ett sätt att synliggöra Gagnefs rika kulturliv, främst när det gäller konst och hantverk. För allmänheten innebär det en möjlighet att komma i kontakt med konstnärer och hantverkare, studera deras alster och arbete och få en inblick i konstnärsskapets förutsättningar och möjligheter, förklarar Eva Kaiser.

Alla intresserade konstnärer och hantverkare får bidra med några alster till utställningen, som kan ses som en startpunkt för både satsningen och den fysiska rundturen.

Utställningen kommer att pågå till den 28 april, men det är "bara" under långfredagen och påskaftonen som det är öppet hus i ett stort antal ateljéer och verkstäder.

-Museets utställning ska ge besökarna möjlighet att välja vart de villa åka, att planera sin egen konst- och hantverksrunda.

Eva Kaiser säger att det är en förhoppning och en målsättning att arrangemanget ska bli årligen återkommande.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons