Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De delar på ABB

Annons

Per Haugland som varit vd för ABB Power Technologies AB har fram till årsskiftet ansvar för både kraftprodukter och kraftsystem. Kraftdivisionen har i dag cirka 3 600 anställda och omsätter åtta-nio miljarder kronor.
Haugland blir nu chef för den nya divisionen Power Systems som bland annat har HVDC i Ludvika och Facts, Substations och Utility Automation i Västerås.
Haugland blir även regional divisionschef för Power Systems i Nordeuropa och chef för affärsområdet Grid Systems inom Power Systems globalt och lokalt.
Lars Martinsson blir chef för Power Products som har cirka 2 600 anställda i Sverige och som innan den förra omorganisationen hade en omsättning runt fem miljarder. Huvudverksamheten finns i tillverkning av kraftprodukter i Ludvika, men divisionen finns också i bland annat Karlskrona, Piteå och Figeholm.
Det var i mars 2002 som ABB utsåg Lars Martinsson till chef för ABB Transformers i Ludvika.
Förutom rollen som lokal divisionschef kvarstår Lars Martinsson även som chef för affärsbiten Transformers och som global chef för Product Group Large Power Transformers.
Tidningen Affärsvärlden listade honom nyligen för andra året i rad på sin lista över ”maktens nya ansikten”, en lista på de 100 mäktigaste i detta land med en ålder under 40 år.
Med på listan finns också en annan ABB-are, Robert Larsson, affärsenhetschef för Machines och DC Motors i Västerås. Larsson blir nu divisionschef för nya Automation Products i Västerås när Automation Technologies AB delas i tre delar.
ABB-koncernens nya organisation med fem divisioner träder i kraft den 1 januari 2006. ABB Sveriges organisation anpassas från samma datum till den globala strukturen. Bolaget ABB Power Technologies AB blir kvar som juridisk enhet.
I Sverige fortsätter Sten Jakobsson som vd för ABB AB. Svenska ABB får en ledningsstab där Magnus Örnberg blir ekonomichef, Lena Eliasson personalchef,
Ingalill Östman informationschef, Jens Nielsen IT-chef, Gunnar Björkenor chef för juridiken och indiern Bazmi Husain blir forskningschef.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons