Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Datortek och hunddagis läggs ner

Annons

Både Datorteket och hunddagiset bemannas av personal som an- visats till verksamheten inom ramen för kommunens och statens arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Bemanningen är inte permanent utan varierar från tid till annan.

Men när nu den nya regeringen gör en kursändring inom den svenska arbetsmarknads- politiken, så drabbas diverse verksamheter omedelbart.

- Tyvärr är det så. Den nya regeringen aviserade tidigt att datorteken ute i kommunerna skulle avvecklas, så det har vi haft med oss i planeringen sedan dess, säger Elisabeth Florman.

- Vi har också haft svårt att hitta lämplig personal till hunddagiset. Både Datorteket och hunddagiset stängs vid årsskiftet. Lokalerna som Datorteket har använt är uppsagda, fortsätter Florman.

Datorteket har vänt sig till arbetssökande mellan 18 och 64 år, som ges tillfälle att få grundläggande datorkunskaper och aktivt söka jobb. Målet med alla verksam-heter inom Datorteket är att deltagarna ska komma ut i jobb, utbildning eller praktik.

Men nu försvinner alltså verksamheten.

Något som innebär att bemanningen inom Kommunservice Arbetscenter måste ses över.

- Skulle alla aktiviteter som försvinner inte komma att ersättas, så blir det en påtaglig reducering i verksamheten. I värsta fall kan det bli så att vi blir tvingade att gå från dagens 103 personer i bemanning till 58, säger Elisabeth Florman.

Kommer det att bli så?

- Det går inte att utesluta, men ett mer troligt scenario är att vi hamnar på en siffra mittemellan. Det är i alla fall den bedömningen vi gör nu.

Hur upplever du situationen som uppstått?

- Som omtumlande och oroande.

- Vad som händer härnäst är väl också en fråga man har med sig, slutar Florman.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons