Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför vill Wallin inte bli intervjuad

Annons

- Bror Wallin har inga tankar på att ändra sig, framkommer det när undertecknad ringer honom på torsdagen.

- Jag har ingen lust att prata med dig, säger Wallin och förklarar att orsaken är en eller ett antal artiklar som publicerades i dåvarande Bergslagsposten Dala 1991 och 1992.

Då skrev undertecknad och en kollega några artiklar som hade sin grund i att en krögare i Ludvika anklagat Wallin för en form av myndighetsmissbruk. Wallin bemötte anklagelsen och betraktade den som löjlig.

I ett senare skede tog krögaren tillbaka sin anklagelse via en artikel i dåvarande Ludvika Tidning.

Bror Wallin polisanmälde Bergslagsposten Dala. Wallin ansåg sig ha blivit förtalad av tidningen och ärendet gick till Justitiekanslern, JK, som prövade om tidningen gjort sig skyldig till tryckfrihetsbrott. JK friade Bergslags-posten Dala.

Wallin anmälde också tidningen till Allmänhetens Pressombudsman, PO. PO ansåg att det var rätt av tidningen att skriva om ärendet och att det inte heller var fel att publicera Wallins namn.

PO ansåg dock att vissa rubriker var överdrivna och kränkande och att tidningen därför "brustit i rimlig hänsyn till Wallin och därmed åsidosatt god publicistisk sed". Under våren 1992 fastslog Pressens Opinionsnämnd att tidningen åsidosatt god publicistisk sed.

Vid undertecknads samtal med Wallin på torsdagen medger Wallin att han är långsint. Orsaken, säger Wallin, är att undertecknad inte bett honom om ursäkt.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons