Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför flyr de unga vården!

Annons

Min verklighetsbild grundar sig på många års erfarenhet med unga inom vården. Unga väljer inte automatiskt bort vården. Det är snarare omständigheterna som tvingar många unga att fly vården. Många unga, duktiga människor har oftast höga ambitioner. De kommer med livsglädje och vilja att förändra. De vill sätta guldkant på de äldres tillvaro. De vill känna att yrket har status, de vill belönas för det arbetet de gör men ganska snart upptäcker de att någon framtid inom vården lär det aldrig bli.

Stressen är påtaglig, de äldre får inte den tid de behöver, vilket skapar frustration, lönen är långt ifrån tillfredsställande, heltidstjänst är inte självklart och statusen för yrket är i botten.

Alltså gapet mellan de äldres vilja och det kommunen kan erbjuda vidgas. Det betyder till och med att kommunerna inte har organisation att hänga med i sin egen omstrukturering. Hemtjänsten klarar inte av att ta hand om den ökande andelen hemmaboende äldre, med växande omsorgsbehov.

De flesta sjukskrivningarna finns inom vården. Det är inte konstigt att unga tänker sig noga för när de väljer ett yrke? Därför måste vi på allvar fundera på konsekvenserna av besparingarna inom äldrevården. Vi behöver varaktiga anställningar för att ge de gamla den tid de har rätt till. Ge personalen tid att vårda, en anständig lön och anställ fler män i yrket.

Jag tycker att vi borde akta oss för att lägga skulden på ungdomarna eller dra andra slutsatser som saknar grund. Regeringens intentioner att satsa på vården räcker inte. Ett nytt helt grepp inom vården behövs för en vård värd namnet. Detta är den enda lösning för att få fler unga till vården. Därför är det dags att straffa regeringen för utställda vallöften som drabbar inte bara de gamla utan även de ungas framtid.

KATARINA GUSTAVSSON KATARINA GUSTAVSSON ÄR LANDSTINGSPOLITIKER OCH RIKSDAGSKANDIDAT FÖR KRISTDEMOKRATERNA.

Mer läsning

Annons