Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... där även djuren hade sin plats

Annons

Djuren kom visserligen inte helt ensamma. De flankerades av ett antal djurvänner som tillsammans med paradarrangerande föreningen Djurens Rätt Ludvika-Smedjebacken slog ett slag för alla djur.

Det har inte varit alldeles lätt att få ihop paraden som man hoppas ska bli årligen återkommande berättade föreningens ordförande Jenny Nissen.

- Vi har jobbat både dag och natt.

Anita Husell som är engagerad i såväl Djurens Rätt som Igelkottens vänner och dessutom är involverad i den senaste föreningen, Djurskyddsväktarna, hade för sin del hoppats på en större uppslutning.

- Men vi får vara glada för dom som trots allt kom.

Det var ju också särskilt laddat för att locka med barnen. De barn som klädde ut sig till sitt favoritdjur skulle få en godispåse.

Men troligen anordnades paraden i alltför tuff konkurrens vad gäller godsakerna.

Jenny Nissen menar att marknaden i sig innebär att det är mycket folk ute på gatorna som lägger märke till paraden. Avsikten är i varje fall att det blir en ny parad nästa år. Om det blir i samband med marknaden även då återstår att fundera på.

Klart stod dock att djuren klarade folkträngseln längs gågatan på ett strålande sätt. Hundarna skötte sig exemplariskt.

Samma sak gällde de två getterna och shettisarna Lisa och Knubbe som dock såg ut att längta efter det gröna gräset som väntade vid slutmålet i Sockenstugeparken.

I parken höll Nasrim Mosavi, ledamot i Förbundet Djurens Rätt, ett tal om djuren, djurens rättigheter och de skyldigheter människor har gentemot djuren.

Mer läsning

Annons