Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danska planer på bro över Kattegatt

Annons

Tanken på att bygga en bro över Kattegatt mellan Jylland och Själland har stort stöd i det danska folketinget, skriver Jyllands-Posten.

Knappt har Danmark och Tyskland skrivit på avtalet om att bygga en bro över Fehmarn Bält, förrän nästa broprojekt börjar diskuteras av de danska politikerna. Tidigare i år väcktes tanken om en bro mellan Själland och Jylland och allt tyder på att idén har uppbackning av nästan hela folketinget, enligt tidningen.

Socialdemokraterna är redo att så snart som möjligt avsätta 50-100 miljoner danska kronor till en undersökning om hur bron över Kattegatt skulle kunna byggas. Dansk folkeparti är för, liksom Konservative. Venstres trafikordförande Kristian Pihl Lorentzen kallar Kattegatt-bron för det mest realistiska framtidsprojektet.

Socialdemokraternas trafikordförande Magnus Heunicke talar entusiastiskt om möjligheten att kunna åka tåg mellan Köpenhamn och Århus på norra Jylland på en timme. I dag måste tågen ta omvägen över Fyn via broarna över Stora och Lilla Bält.

Transportminister Flemming Hansen (K) vill vänta med att ta ställning tills infrastrukturkommissionen i höst presenterar sina förslag.

TT

Mer läsning

Annons