Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danmarks KO synar resor för unga

Annons

Ännu en olycka på en populär semesterort för unga semesterfirare ägde rum på torsdagen. En dansk 20-åring ligger i koma med bruten nacke efter att ha ramlat ner från balkongen på ett hotell i Spanien.

Den danske turisten bröt nacken när han på torsdagen störtade ner tio meter från tredje våningen på ett hotell. Olyckan ägde rum på den spanska semesterorten Lloret de Mar, och den unge dansken ska ha försökt klättra mellan två balkonger. Mannen ligger i koma på spanskt sjukhus.

Lloret de Mar är ett populärt resmål för danska ungdomar. Enligt massmedier är situationen i Lloret de Mar "bortom all kontroll", med flödande sprit, öppen drogförsäljning och flera fall av överfall på unga och ofta berusade gäster. En av gästerna uppger för Jyllands-Posten att försäljningen av kokain görs helt öppet, även inför researrangörerna, som inte lägger fingrarna emellan.

Den danske konsumentombudsmannen inledde på torsdagen en undersökning av huruvida resebyråer som riktar sig specifikt till unga resenärer bryter mot marknadsföringslagen i sin reklam. De senaste dagarnas medierapporter om att danskar så unga som 16 år dricker sig bortom sans och förnuft på arrangerade ungdomssemestrar har gjort att KO nu lägger sig i resenäringens reklammetoder.

Det är bland annat fallet med en 17-åring som kvävdes till döds av sina egna spyor efter en barrunda på numera ökända Sunny Beach i Bulgarien som har gjort ombudsmannen bekymrad. Han ska nu undersöka fyra danska resebyråer vars huvudmålgrupp är ungdomar mellan 17 och 19 år.

TT

Mer läsning

Annons