Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dämpad fart med gupp eller blomlådor?

Annons

De boende längs Myrgatan i Vansbro har vänt sig till kommunen med en begäran om fartdämpande åtgärder. Gatan sträcker sig mellan Folkets husvägen och södra Allégatan och de boende vill att "fartgupp" anläggs och att hastigheten begränsas till 30 kilometer i timmen.

När allmänna utskottet behandlade frågan konstaterades att något fartgupp inte kan bli aktuellt då det inte finns ekonomiska medel. Politikerna konstaterar även att fartgupp kräver underhåll och innebär problem i samband med övrigt vägunderhåll.

Någon sänkning av hastighetsbegränsningen till 30 vill de styrande inte heller se med hänvisning till att detta i så fall bör gälla samtliga gator i området. I stället rekommenderas de boende att sätta upp tavlor som varnar för lekande barn, så länge tavlorna inte skymmer sikten.

Uwe Weigel (c) poängterade också möjligheten att sätta ut exempelvis blomlådor som fartdämpande åtgärd och yrkade på återremiss för att undersöka vilka regler som finns kring sådana åtgärder. Allmänna utskottet beslutade enligt Weigels förslag.

Trollingtävling utan fångst?

Antingen var utdelningen usel eller också var fångsten så god att klubben inte vill redovisa för militanta djuraktivister hur många gäddor som offrat livet för trollarnas höga nöjes skull. I vart fall nämns inget om fångsten i den resultatlista som tidningen fått sig tillsänd.

Så här ser i vart fall den ooootroligt spännande resultatlistan ut:

1) Robert Westas och Johnny Karlsson. 2) Fredrik Tällberg och Tom Björns. 3) Magnus Andersson och Roger Munters. 4) Magnus Grönbergs och Tomas Persson. 5) Stig och Tomas Enström. 6) Stefan och Alf Jansson. 7) Mattias Baier och Bengt Eklund. 8) Klas och Sebastian Norberg.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons