Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dammsjöns badvatten hårdkollas

Annons

Trots den kalla försommaren har kommunen redan inlett provtagningen på badvattnet, i problemsjön Dammsjön.

- Vi tog ett badvattenprov, badvatten förresten det var ju bara sju grader, för ett par veckor sedan för att ha som referens för kommande prov i Dammsjön, säger hälsoskyddsinspektör Charlotte Ohlsson.

Dammsjön har i flera år haft problem då bakterier förorenat vattnet.

Vid övriga badplatser avvaktar man ett bättre badväder.

- Vi hoppas att det blir badsäsong nästa vecka, säger Ohlsson, som då rycker ut för att ta juniprovet.

Eftersom kommunens övriga badplatser genom åren visat sig hålla en så god vattenkvalitet så har EU lättat på kraven så det behövs bara badvattenprov en gång i månaden.

I Ludvika kommun håller hälsoskyddsinspektör Charlotte Ohlsson kontroll på vattenkvaliteten vid följande badplatser: Björken, Burtjärn, Dammsjön, Gänsen, Haggen (Östansbo camping), Havstjärnen, Hillängsbadet, Jägarnäs, Järnsta, Knutsbotjärnen, Kyrkviken, Nottjärn, Räfsnäs, Sandvika, Saxen, Skuthamn, Skärsjön, Stora Sandsjön, Säfssjön och i Väsman Brunnsvik, Hällarna och Sligen samt Älgsjön.

De tre badplatserna Jägarnäs, Kyrkviken och Skuthamn omfattas av EU:s regelverk och kontrolleras en gång i månaden, övriga efter behov.

Överklagande avslås av länsrätten

I överklagandet så menade Franz och Geijer att beslutat hade en sådan dignitet att beslutet inte borde ha fattats i nämnden utan i av kommunfullmäktige och att alternativ inte prövats.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons