Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt stöd för Runndagarna

Annons

- Jag fattar inte varför de drar ner. Det är lite pengar mot vad det ger för kommunen, säger Gunilla Nordlinder, som äger Slussbruden tillsammans med sin man.

De ger sig inte in i debatten för att de själva förlorar någonting på att bidraget sänks. Runndagarna arrangeras av Näringslivet Falun-Borlänge och Nordlinders företag är ett av drygt tiotal företag som ställer upp ideellt för arrangemanget.

Gunilla Nordlinder tycker att Falun borde kunna fortsätta bidra med 50 000 kronor på samma sätt som Borlänge kommun gör.

Hon menar också att kommunen borde informera om Runndagarna på infartstavlorna, vilket inte görs i dag.

Bo Sandström, projektledare för Runndagarna, säger att de kanske får dra ner på marknadsföringen eller aktiviteterna.

Han tillägger att han är glad att kommunerna fortfarande är med och arrangerar detta.

Fritidschefen Lars Runsvik, som sitter med i evenemangsgruppen som beslutar om bidragen, berättar att kommunen har gjort en liten minskning av det totala stödet till evenemangen.

900 000 kronor ska räcka till alla. Det betyder att en del arrangörer inte får något stöd alls, andra får kännas vid prutningar.

De arrangörer som vill att Falu kommun ska uppmärksamma just deras evenemang på infartsskyltarna hänvisar han till Carl-Johan Ingeström och Välkommen till Falun. Det bolaget sköter detta.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons