Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt skötta skoterleder i Särna

Annons

Nu har det införts betalleder inom Särna-Idreområdet. Som jag ser det, så finns det tre tillfällen som är lite större för oss skoteråkare. Det är påsk, i samband med Idre-Särnaloppet och vid fiskepremiären. Under sportlovet åks det också mycket skoter.

För att få så många som möjligt att betala för sig, så måste lederna vara i gott skick. Som det ser ut just nu så är de under all kritik. Åkte själv leden Särna-Vedungen söndag den 12 februari. När vi kom ut på Särnasjön undrade jag: Vart har leden mot fjället tagit vägen?

En massa skoterspår hit och dit, var det enda vi såg. Vi följde några röda käppar mot Nordomsjövägen, sedan fann vi leden upp mot fjället. Efter en stunds åkning, så var vi i valet och kvalet om vi skulle vända om, åka hem och lasta skotrarna på släpvagnen.

Något sämre har vi aldrig sett i ledväg. Det var nog länge sedan någon varit ute med någon sladd.

När vi sedan kom fram till Bumlingtjärnarna för att fiska, så diskuterade vi om vi skulle ta bilvägen från Flovallen till Nordomsjön. Det var andra fiskare, som betalat sina ledkort för fina leder, som också tog bilvägen hem. Efter en sådan mardrömstur, bestämde vi oss för att det inte blir något av med avgift till skoterklubben i Särna.

Vi lägger hellre pengarna i Lillhärdal och åker bil till Lövnäsvallen, tre mil. Där åker vi till fjälls på välpreparerade leder.

En skärpning måste till. Annars kommer skoterfolket som besöker oss att välja andra ställen för sin åkning.

Skoteråkarna är en viktig del av turistnäringen i Särna. Dessa måste vi vara rädda om.

EN MYCKET BESVIKEN SÄRNABO

Mer läsning

Annons