Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåliga svar ger nya frågor

Annons

Vi i Nibblebackens förening vill tacka Sven-Olof Almqvist och Kjell Rosén för svaret vi fick angående Nibblebackens rivning.

Dessvärre uppstod nya funderingar och frågor. Det står i svaret att rivning alternativt försäljning av backen beslutades i slutet på nittiotalet, och då uppstår naturligtvis frågan till serviceförvaltningen: Har backen utbjudits till försäljning?

Varför beviljade fritidsnämnden vår ansökan om bildandet av förening, som enbart hade för avsikt att driva slalombacke i Nibble, när det redan fanns ett rivningsbeslut?

Varför blev vi inte informerade om detta, eller tillfrågade om att köpa backen?

Varför blev inte beslutet om rivning genomfört tidigare, utan nästan med tio års fördröjning, och då strax efter att en ny intressegrupp gör anspråk på backen?

Och vad kostade rivningen kommunens skattebetalare?

Omprövar aldrig fritidsnämnden sina beslut? Detta har uppenbarligen inte gjorts på nästan tio år, och är sorgligt när nya möjligheter uppkommit och efterfrågan på till exempel utförsåkning har ökat. I detta fall på grund av intresset för snowboard.

Ni avslutar svaret med "Vi kommer också att ta upp det ökade intresset för vinteraktiviteter i 2007 års budget". Ett märkligt uttalande då ni ju har ju rivit en anläggning för intresserade, och tillintetgjort möjligheterna till utförsåkning på gångavstånd för Hedemoraborna, och framför allt för våra barn och ungdomar.

NIBBLEBACKENS FÖRENING GENOM GÖSTA LJUNGBERG OCH UFFE ANDERSSON

Mer läsning

Annons