Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig kommunikation

Annons

Vem tar ansvar för våra barn när de börjar i årskurs fyra? Strax före klockan 11.30 den 22 november får jag ett upprört telefonsamtal från min tioårige son. Han har ätit lunch och skolan är slut.

- Vart ska jag ta vägen? Det går ingen buss hem förrän klockan 13.00 och fritidsgården öppnar inte förrän klockan 14.00!

Vi är ett gäng på skolgården och ingen skolpersonal har bett fritidsgården att öppna tidigare!

Vad ska jag svara? Ska jag återigen få sluta mitt jobb mitt på dagen för att hämta min son för att skolan inte kan kommunicera med fritids om när de ska öppna? Eller ska jag låta min son driva runt på skolgården med resten av barnen som inte har någonstans att ta vägen helt utan någon vuxen i närheten i 1,5 till 2,5 timmar?

När ska Kvarnbergskolan få detta att fungera för det här är inte första gången det blir så här?

Jag, eller någon annan förälder för den delen, kan inte känna trygghet i att våra barn tas om hand av någon efter skolan från en dag till en annan. Dessutom, alla barn kan inte åka hem eller har mobiltelefon för att själva söka rätt på sina föräldrar. Slutligen, ingen arbetsgivare accepterar i längden att en anställd frekvent någon dag i veckan, utan förvarning, måste gå hem efter ett par timmars arbete.

ARG FÖRÄLDER

Mer läsning

Annons