Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalfolket litar mest på sina grannar – i hela Sverige

Annons

I Dalarna litar befolkningen på att grannen rycker in om de skulle utsättas för ett inbrott. Det visar en undersökning gjord av Verisure.

I en rapport framtagen av larmföretaget Verisure, i samarbete med Kantar Sifo, framgår det att dalfolket är de som litar mest på sina grannar – i hela Sverige. 65 procent har nämligen uppgett sig ha en tilltro åt att grannen agerar vid ett inbrott i det egna hemmet. En siffra som går att jämföra med rikssnittet på 56 procent.

Läs även: LISTA: Här är arbetsgivarna som betalar högst lön – i din dalakommun

Dessutom uppger 76 procent av undersökningens deltagare som bor i Dalarna att de känner sig trygga i sitt bostadsområde. Det gör att dalfolket hamnar på en tredjeplats när det kommer till i vilket län befolkningen känner sig tryggast.

I Dalarna litar befolkningen mest i hela Sverige på att grannen rycker in om de skulle utsättas för ett inbrott.Foto: Pontus Lundahl / TT

På första plats kommer Gotland med 82 procent och på andra plats Västerbotten med 79 procent.

Minst trygg i Sverige känner sig befolkningen i Västmanland.

Läs också: Arbetsmiljöverket ställer krav på Orsa rovdjurspark – måste åtgärda brister i björnhägn

Rapporten visar även att kvinnor, generellt, känner sig mindre trygga än män. Dessutom sjunker känslan av trygghet i åldrarna. Inte ens varannan kvinna mellan 18-29 år har i undersökningen uppgett att de känner sig trygga.

Totalt har 4200 svenskar från samtliga län svarat på frågorna i undersökningen.

Mer läsning

Annons