Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daldansen förändras

Annons

Två hundra femtio kronor i entréavgift de kvällar när de större artisterna framträdde visade sig ligga ovanför Hedemorabornas betalningsvilja.

Antalet betalande besökare hamnade inte i nivå med var arrangören föreningen Hedemora - en levande stad hade hoppats på.

Klas Westholm, ansvarig för artistbokningen, uppger att Daldansen hade cirka 10 000 betalande gäster under veckan. Redan nu står det klart att festivalen får en ny profil nästa år.

– En entréavgift på två hundra femtio kronor påverkar givetvis antalet besökare. En avgift som ligger under två hundra tycks inte utgöra problem. Vi har tankar på att hålla lägre entréavgifter nästa år och planerar att styra Daldansen mot en familjefestival, säger Christer Elfving.

I dagens läge är konkurrensen från andra arrangemang i länet hög. Love & Peace, Falu folkmusikfestival och konsertarrangemang i Säterdalen är realiteter som Daldansen måste anpassa sig till. Därför pekar mycket på att nästa års upplaga av Daldansen kommer att ha mindre inslag av större artister och fler aktiviteter som vänder sig till familjer.

– Jag tror inte att vi har någon artist som spelar senare än tio på kvällen nästa år. Vad vi framförallt kommer att satsa på är fler arrangemang för barn på eftermiddagar och kvällar, säger Elfving.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons