Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarnas Hus är snart redo för invigning

Annons

Flera dalakommuner har tackat nej till att delta i projektet.

- Jag tror att det blir annat ljud i skällan bara vi kommer igång, säger Mats Sörsten, kommundirektör i Falun. Dalarnas Hus är i dag en kontorsvåning om 285 kvadratmeter på Vasagatan i Stockholm. Inredningen ska så långt som det är möjligt produceras i Dalarna, men interiören kommer inte att bestå av "knätofsar och så", lovar Patrik Andersson, verksamhetsansvarig genom PR-firman Kommentor AB. Hyran är en knapp miljon per år, och ska tas in av de tillfälliga hyresgästerna.

- Det kommer att vara billigare att hyra lokal hos oss än i exempelvis World Trade Center i Stockholm. Dessutom får medlemmarna omkring tio procents rabatt, säger Wiveca Dahl.

I Dalarnas Hus är det tänkt att affärskontakter ska utvecklas och fördelarna med att bo, leva och verka i Dalarna ska spridas.

Målsättningarna är att 500 företag ska ha besökt Dalarnas Hus, att projektet ska ha omkring 30 anställda vi årets slut, att projektet efter ett verksamhetsår ska vara känt för 50 procent av länets företag och för 20 procent av alla dalabördiga studenter i Stockholm och Uppsala. Går allt enligt planerna sker invigningen den 11 april.

MICHAEL MARKLUND

Mer läsning

Annons