Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarnas hopp i "Talang" - Stephanie visar dig hur man buktalar

Hon imponerade på juryn, och nu är hon i semifinal i "Talang".
Vi passade på att hälsa på buktalaren Stephanie Elovsson-Jägmo som är Dalarnas sista hopp i Talang-tävlingen, och dockan Cecilia så klart.

Annons

Här berättar Stephanie hur man buktalar, och visar upp sina skills hemma i soffan:

Stephanie, 17 år, från Vansbro, just nu studerande på Lugnetgymnasiet i Falun, hade bara buktalat i några månader då hon i slutet av förra året klev in på scenen med dockan Cecilia inför juryn i tävlingen Talang i TV4.

SE ÄVEN - Här försöker Stephanie lära vår reporter Heavy att buktala:

► LÄS MER: Daniel från Äppelbo med i TV4:s nystart av "Robinson": "Alltid varit en dröm"

► SE ÄVEN: Tusse från Leksand golvade Talang-juryn - Se gråtfesten här!

– Jag började buktala för att jag såg en tjej på Youtube som gjorde det, och då ville jag testa. Jag tog en strumpa och testade, och så kunde jag det, så jag hade nog en väldigt tur, säger Stephanie när vi hälsar på i hennes lägenhet i Falun.

– Sen tyckte jag det var så himla kul, för jag tycker det är så kul med teater, och att man kan göra en grej med en docka, fortsätter hon.

Stephanie Elovsson-Jägmo från Vansbro tävlar mot sju andra semifinalister i direktsändningen på fredag.

► SE OCKSÅ: Ann Cecilia inte vidare i Talang – trots juryns enhälliga ja: "En besvikelse"

Programmet som med Stephanies första möte med Talang-juryn sändes för några veckor sen. Hon fick ja från alla jurymedlemmar, och hon blev även uttagen bland de 16 som får visa upp sig igen på semifinal. Nu på fredag, den 9 mars, ska hon tävla i den direktsända semifinalen, och på onsdagskvällen beger hon sig till Stockholm för repetitioner och förberedelser.

– Jag får normalt sett inte scenskräck, men när det är en massa kameror, publik och en jury så är det lätt att få tunghäfta, och det får jag absolut inte få när jag ska tala för två liksom. Så jag är nog mest nervös för att prata för snabbt eller glömma bort nånting, även fast jag känner mig säker, säger Stephanie om kommande direktsändning.

Stephanie med kompisen My Pers i studentlägenheten i Falun, diskuterar Stephanies chanser inför fredagen. My kommer försöka få alla på skolan att rösta.

Stephanie har uppträtt med musik och teater sen ett gäng år tillbaka, hon går även estetisk linje med inriktning teater, men buktala hade hon aldrig gjort på en scen innan hon sökte till Talang. Men hon gjorde ett försök till att börja buktala redan för flera år sen.

– Då misslyckades jag helt, för då trodde jag att orden skulle komma ut ur magen liksom, eftersom det heter buktala, jag tänkte; "hur är det möjligt?".

Men i höstas gick det bättre, på ren vilja och talang.

– Jag försökte kolla på nån sida på internet för att kolla hur man gör och så vidare, men jag fattade ingenting av det som stod på sidan, så jag körde bara, haha.

► Läs också: Robert från Borlänge om att vara med i nya dejtingsåpan - "Jag vill inte vara singel"

► SE OCKSÅ: Ann Cecilia inte vidare i Talang – trots juryns enhälliga ja: "En besvikelse"

På fredag gäller det för Stephanie och Cecilia.

Mer läsning