Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna väntar på ny chef

Annons

Det faktum att Dalarna nu får vänta på utnämning av en ny landshövding behöver inte ses som något negativt för länet. Det är nämligen, enligt vårt förmenande, mycket bättre att regeringen tar den tid den anser sig behöva för att få tag på en bra landshövding, hellre än att den stressas till en utnämning som så småningom visar sig vara ett dåligt val.

Falu Kuriren har aktivit delatagit i lanseringen av Sven von Holst som ny landshövding. Det finns inget som framkommit under senare tid som gör hans kandidatur försvagad. Snarare har den stärkts utifrån regeringens avvaktande i beslutsprocessen.

Med tanke på utvecklingen i Dalarna är länet i behov av en hövding som kan bli en samlande kraft för hela landskapet och som i stil med nuvarande landshövdingarna i Stockholm och Östergötland lyckas nå fram med sina budskap till regering och departementen.

Av och till reses krav om att landshövdingarna bör avskaffas. Men den debatten kan vi spara till den blir aktuell. Nuvarande samhällskonstruktion ger landshövdingarna en viktig roll att spela i länen. Därför väntar vi i Dalarna gärna ytterligare en tid för att ge regeringen rådrum att hitta en lämplig kvinna eller man att föra vår talan.

Mer läsning

Annons