Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för påskrevy i Leksand igen

/
  • Tradition. Precis som tidigare år kommer det att kacklas om det mesta på påskrevyn i Leksand och högsta hönset är Solweig Agnas.
  • Välkomna! Solweig Agnas har laddat med både gamla och nya påsksmällar som delas ut på Sveasalen med premiär på långfredagen.
  • Påskgänget. Birgitta Olsson, Solweig Agnas, Bo Aulin, Lena Agnas och Gunn-Britt Quicker från senaste det begav sig.

Annons

Det har har hänt en hel del i Leksand de senaste 20-30 åren - eller har det det egentligen? På vissa områden kanske, men i förvånandsvärt många fall är det som om tiden stått still.

Det kan dramapedagogen och Leksands teatermamma Solweig Agnas konstatera efter att under två månader gått igenom tidigare påskrevyers nummer.

- Om du visste vad många texter det är som bara behöver putsas lite på så är de lika aktuella i dag! säger Solweig entusiastiskt.

- Gunn-Britt Quickers Fem fräscha hockeykillar till exempel. Den fungerar hur bra som helst, även om slutet kanske inte blir så väntat.

Men allt är inte gammalt, det finns "påsksmällar" av nyare slag som också kommer att delas ut.

- Jo, jo, säger Solweig. "Jag känner mig lite som en huggorm med en giftig tunga. Men jag säger bara det så har jag ingenting sagt."

Med sig på scenen kommer hon att ha ett tio-tal personer med en enorm revybredd i bagaget.

- Här finns allt från 11-åringen som sjunger jazz till Evert Sandin - det du!Just nu pågår förberedelserna som bäst. Solweig är navet som styr, Birgitta Olsson syr så fingarna blöder och Lena Öhrn åker som en skottspole mellan Borlåänge och Leksand. Gardiner ryker liksom i filmen Sound of music och dekoren på scenen får orkestern stå för.

- Kapellmästare är Ingemar Ihlis, Leif-Åke Wiklund på bas och så en drös med Agnas. Sju man stark blir orkestern som har medlemmar från bland annat Tyskland, Köpenhamn, Stockholm och Falun.

Att sätta upp en revy kostar - vem betalar?

- Just nu är det jag och av de stora företagen i Leksand är det bara Nils Skoglund AB som hittills ställt upp och ABF finns med och stöttar. Men sen är det också många andra som bidragit med mindre summor och jag tackar er alla av hela hjärtat!

- Alla som är med på revyn jobbar gratis och meningen är att överskottet ska gå till Barncancerfonden. Därför hoppas jag på två fulla revyhus i påsk.

Mer läsning

Annons