Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för klädbytardag – här kan du fynda vårgarderoben i Dalarna

Nu på lördag kan de som vill förnya vårgarderoben passa på att bege sig till någon av Naturskyddsföreningens klädbytardagar runtom i länet.

Annons

Mer läsning för Pluskunder:

Annika har 400 kakburkar: "Många samlare är beredda att betala väldigt bra"

Han har motorcykeln i vardagsrummet – "Man ska ha roligt så länge man lever"

Huset som terapi – inredning blev en del av hennes sorgearbete

Bli Pluskund för bara en krona här!

Det är för nionde året i rad som Naturskyddsföreningen arrangerar en klädbytardag på flera platsen i landet. Idén med klädbytardagen har sedan starten spridits till flera länder i Norden, och i år har även Island sin första klädbytardag.

På flera orter i länet kan man byta kläder på Naturskyddsföreningens klädbytardag. Foto: Emma Schütt, Naturskyddsföreningen

Enligt Naturskyddsföreningen är 60 procent av de kläder som varje svensk slänger hela och skulle kunna användas igen. Det motsvarar totalt fem kilo kläder per person.

– Fler och fler har upptäckt att det är roligt och enkelt att förnya sin garderob på en klädbytardag. Intresset ökar för varje år och vi byter kläder som aldrig förr. Det är en stor miljövinst att öka klädernas livslängd istället för att köpa nytt. Samtidigt är det både roligt och bra för plånboken, säger Lillian Lundin Stöt vid Naturskyddsföreningens kansli Gävle-Dala i ett pressmeddelande.

I Dalarna anordnas klädbytardagen på flera orter, bland annat i Mora, Falun, Borlänge och Ludvika. Klicka i kartan för att se var klädbytardagen äger rum:

Här hittar du alla platser i landet där det anordnas klädbytardag.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons