Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Forslund att byta skiva

Annons

Svar till Kjell G Forslund:

Kjell G Forslunds genomgående tema i invandrardebatten är att vi politiskt aktiva inte begriper någonting, saknar verklighetsförankring och det får i sin tur som följd att vi tar felaktiga beslut. Javisst tar vi politiker felaktiga beslut, dåliga beslut och beslut som upprör.

I en demokrati har man som tur är både möjlighet att påpeka tokigheterna och göra något åt dem. Jag vill försvara demokratin och påverka samhällsutvecklingen genom att aktivt delta i en politisk organisation, vänsterpartiet blev mitt val. Kjell däremot nöjer sig med att enbart recensera.

Jag delar den oro och maktlöshet som många känner när det gäller flyktingar, invandrare och det mångkulturella samhället. Min uppfostran och bakgrund gör mig både förbannad och förtvivlad över företeelser som kan knytas till våra nya svenskar.

Däremot vägrar jag att dra alla somalier, kurder, turkar och andra invandrargrupper över en kam och enbart se dessa människor som ett problem.

Minskade motsättningar och ömsesidig förståelse tror jag är enda vägen, även om den är kantad med hinder. Historiskt har ju andra vägar beträtts med känt resultat.

När Kjell gör sig ironisk över vänsterpartiets budskap att våga mötas, ställa krav och visa ödmjukhet oavsett etnisk tillhörighet, kön, ålder och klasstillhörighet, så mister han hela sin värdighet.

Ödmjukhet skapar inga arbetstillfällen skriver Kjell retoriskt triumferande. Mitt svar är oerhört enkelt: Det beror väl på tillgång och efterfrågan.

Jag skulle önska att du bytte spår på din insändarskiva och reflekterade något över klyftorna i samhället och vilka krafter som gör att maktlösa människor ställs mot varandra.

Den debatten är nödvändig och kan dessutom leda till lösningar för alla som i framtiden ska trampa på moder Sveas jord.

LEIF LINDSTRÖM (V)

Mer läsning

Annons