Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för ett nytt dalauppror

Annons

Det är nog dags igen för ett nytt dalauppror! Vi masar och kullor är kända för att reagera, när vi utsatts för övergrepp av någon form.

Nu har det hänt igen. Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet har under kuppartade former gripit makten i Landstinget Dalarna. Man har satt landets demokratiska principer ur spel. Man regerar landstinget med hjälp av en utbrytare från sjukvårdspartiet, något som är helt emot folkviljan. Visserligen juridiskt möjligt, men moraliskt helt förkastligt!

Detta djupt oetiska förfarande kan vi givetvis inte stillatigande åse, utan den politiska ordningen måste återställas. Dessvärre kan det dröja fram till nästa val, det gäller således att arbeta långsiktigt med ett nytt dalauppror. Det är viktigt att vi är uthålliga.

Samtliga personer, som har ett demokratiskt sätt att tänka och agera kan tänkas stödja detta projekt, oavsett partitillhörighet. Vi vet att de absolut flesta människorna i Dalarna är sanna demokrater, men tyvärr finns det några få undantag. Det är det vi nu bevittnar i den nya politiska landstingsledningen.

Följ med i aktionen som vill återupprätta ett demokratiskt beteende i dalalandstinget! Aktionen har ingen politisk förankring.

JAN ULFBERG, YVONNE LUNDBERG, PER IRVING, MARINA ANDER, KURT LILJEGREN, VIGAH

Mer läsning

Annons