Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Årets Lussekatt 2018 – nominera din katt här

Det börjar närma sig december och Lucia – och så även vår tävling Årets Lussekatt. Nu är det dags att nominera din katt!

Annons

Förra året kom nästan 700 bidrag till tävlingen. Av alla katter var det den tidigare vildkatten Sverker i Saxdalen som förra året tog hem förstaplatsen och blev Årets Lussekatt.

Nu ska vi ta reda på vilken katt som blir läsarnas favorit i år! Nominera din katt redan nu!

Några av de tidigare lussekattsvinnarna. Bilden är ett montage.

Allt du behöver för att nominera din katt är att ta en bild, skicka in den till oss via formuläret. Senast den 21 november vill vi ha din bild och nominering.

Alla inskickade godkända bildbidrag deltar i vår första omröstning, där en jury utser tio finalister som presenteras lördag 24 november. Finalomröstningen pågår 24/11-5/12. Vinnaren presenteras på lucia den 13 december.

Bildspelet med alla katter och reportage med vinnaren publiceras på dt.se, dalademokraten.se, avestatidning.com. De tio finalisterna samt reportaget med vinnaren presenteras i DT:s papperstidningar.

Här är de katter som nominerats hittills:

Så här gör du för att nominera din katt:

Ta en bild på din katt. Skicka in den till oss via formuläret nedan. Sedan är du med och tävlar!

OBS: Skicka inte in samma bild flera gånger  – det kan ta en stund innan den dyker upp i bildspelet då vi går igenom och godkänner alla bilder först! Tänk gärna på att inte fota på för långt håll, då blir det lättare att se hur katten ser ut!

Mer läsning

Annons