Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för årets hundträff

Annons

I helgen är det dags för den 48:e älghundsklubbsutställningen i Rättvik. Det är en av de större hundutställningarna i landet och en betydelsefull träffpunkt för hundägare. Utställningarna fyller en viktig funktion för att man ska kunna bibehålla en hög standard på hundraserna. Både hundens utseende och dess mentalitet bedöms vid utställningarna.

Till lördagen är det 375 anmälda hundar mot 240 hundar förra året. På söndagen är antalet 180 hundar, vilket är 50 hundar fler än förra året.

- Ökningen beror på att svenska Laikaklubben har sin årliga medlemsträff i mässhallen, berättar Ulf Back som är kassör i Dalarnas älghundklubb.

Dessutom kommer det att vara en marknad under helgen. Enligt Ulf Back förs diskussioner med parken om ett samarrangemang - med en större jakt- och fritidsmässa - till nästa års hundutställning. Och framför allt till jubileet år 2007.

Cirka 35 personer av älghundklubbens 900 medlemmar i länet är i gång som funktionärer under helgens arrangemang. Totalt väntas cirka 600 besökare till hundutställningen under helgen.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons