Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för ägarbyte av Grangärde hotell

Annons

Det holländska paret Patricia, 43, och Richard van Trigt, 48, har nämligen sålt hotellet -till ett annat holländskt par.

-Ja, från den 1 juli tar de nya ägarna över. Vi har drivit hotellet i fyra år och jobbat väldigt mycket och vill nu göra något annat. Men vi tänker inte flytta härifrån, vi blir kvar i bygden, säger Richard van Trigt.

I vintras annonserade de ut rörelsen i en stor holländsk tidning och flera spekulanter hörde av sig. Även svenskar som fått kännedom om säljplanerna visade intresse.

Bästa budet lades av Laurent Witteveen, 49, och Lina du Bois, 48. De anländer till Grangärde i slutet av juni och i likhet med nuvarande ägarna tänker man så långt möjligt driva hotellet på egen hand utan hjälp av anställda.

-Vi slutade med lunchserveringarna i september i fjol men de nya ägarna tänker återuppta detta och ha lunchservering fem dagar i veckan. Precis som vi har gjort kommer de också att ta emot beställningar för större fester, upplyser van Trigt.

Grangärde Hotell & Konferens, "Turisten" i folkmun, består av 31 rum med 55 bäddar. Richard van Trigt berättar att man lagt ned en hel del arbete på renoveringar så de nya ägarna ska inte behöva ägna allt för mycket tid och kraft åt sådant.

Vad ska de nuvarande ägarna göra i framtiden?

-Patricia arbetar sedan i januari som arbetsförmedlare vid arbetsförmedlingen i Ludvika. Jag blir kvar några veckor under en övergångsperiod men vad jag ska göra sen vet jag ännu inte, svarar Richard van Trigt.

-De nya ägarna tycker att det är jättevackert här i Grangärde och kommer att fortsätta på samma sätt som vi har gjort och försöka locka hit holländska turister, tillägger han.

Slutligen kan nämnas att hotellet i fortsättningen formellt ägs av det nybildade bolaget Witteveen du Bois AB. Bolaget har 100 000 kronor i aktiekapital.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons