Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att ta ansvar för psykiatrin

Annons

Det är med oro och bestörtning som vi följt turerna kring den allt mer tilltufsade psykiatrin, särskilt i norra Dalarna.
Det är ett tungt politiskt ansvar som vilar på landstingets styrande socialdemokrater och vänsterpartister, när de godkänner borttagandet av alla vårdplatser för inneliggande psykiatripatienter både i Mora och Borlänge.
Själva ser vi det som direkt oacceptabelt med någon annan lösning än en helt ny vårdavdelning i Mora som har minst tolv vårdplatser för inlagda psykiatripatienter året runt.
Inga-Lill Persson (s) försöker falskt försvara sig med att det var bra med nerläggningsbesluten i Mora, ”så att personalmotsättningarna kom upp till ytan”. Landstingsledningen försöker komma undan sitt ansvar för att nerläggningarna givetvis förvärrade existerande motsättningar till den grad, att hälften av psykiatripersonalen blev sjukskriven, ett kvitto på en misslyckad organisation. Besluten från s + v framstår som de små stegens tyranni!
Inga-Lill Persson försökte tillsammans med Ann-Catrin Lofvars (mp) nyligen göra en kringmanöver utgående på att underlaget inte visat att psykiatrin i Mora hade så stora problem.
Vad dessa ledande politiker glömt är att när man har ett rådsuppdrag eller motsvarande är man så förbaskat bra betald att det ingår i jobbet att undersöka och utreda.
Det räcker inte med att nöja sig med att sitta och läsa på sin kammare de underlag som tjänstemännen efter bästa förmåga framställer.


Ingvar ”Nille” Niilimaa,
Morapartiet
Lilly Granberg,
Dalarnas sjukvårdsparti
Inga-Lis Eriksson,
Frihetliga Kommunalfolket

Mer läsning

Annons