Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att öppna Södra Mariegatan

Annons

Snart är ett ettårigt experiment till ända. Tack och lov! Varje dag kör vi i Falun 250 kilometer extra därför att Södra Mariegatan är avstängd. På helår kör vi alltså 91250 kilometer i onödan på grund av avstängningen. Detta motsvarar två helt bilfria dagar i hela Falun! Detta enligt gatukontorets egna siffror. Vad är det för miljötänkande?

Konsekvensen av avstängningen har blivit att trafiken har sökt sig ut till korsningen vid Hanröleden vid Jetmacken. Det är väl mer eller mindre ett under att ingen dödsolycka ännu skett i denna korsning. Vad är det för säkerhetstänkande?

Bosätter man sig i centrum finns det en del negativa konsekvenser som sämre luft och en hel del biltrafik. Det får man ta in i sitt övervägande. Man kan inte få bilfritt bara utanför sin dörr.

Enligt Falu Kuriren finns det planer att öppna Södra Mariegatan och Mäster Jons gränd som enkelriktade gator. Då är frågan. Har man gjort någon analys av hur trafiken till och från Hanröleden, som normalt skulle ha tagit Södra Mariegatan oavsett färdriktning, i så fall tar sig genom stan? Det är bättre att helt enkelt öppna Södra Mariegatan för trafik i bägge riktningarna.

STADSBO

Mer läsning

Annons