Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagisnivå på bun&#39s kunskap

Annons

Nu är det visst dags igen. Bun är ute och muckar gräl med Moras kommuninnevånare. Sist var det låg- och mellanstadiet med by-skolornas vara eller inte. Nu har man sänkt sig ytterligare en nivå genom att ge sig på dagisbarnen.

Man har visst kommit fram till att man kommer att frigöra en massa platser om man flyttar alla "15-timmarsbarn", cirka 50 stycken, till ett och samma ställe.

Det här är barn i åldrar mellan två till sex år som redan hittat sitt eget dagis, med inskolning, kompisar och kontakter med sina dagmammor, miljö med mera. Men eftersom dessa barn nyligen blivit storebror eller storasyster, så har de visst förlorat rätten att få fortsätta att vistas på det dagis de helst vill vara på, i regel nära hemmet.

Ni som inte vet vad maxtaxa är, ska veta att "15-timmarsbarn" har samma prislapp som "heltidsbarn". Det är tydligen bara att släppa sin plats, byta mot ett som ligger som i vårat fall, en mil bort, börja om från början. Nu har ju bun och kompani varit runt, i alla fall ute i byarna, förut och visat upp sina kunskaper i matematik och moral, vi får väl göra som sist, räkna om hela ekvationen åt er. Rätta era fel. Men nog blir man både less och förbannad när ni kommer med såna här förhastade beslut dagarna innan semestern, beslut som dessutom skulle börja träda i kraft 1 september!

Ingen information har gått ut, bara rykten, samt upprörande läsning i lokalpressen. Läser man mellan raderna på det här idiotförslaget (som redan är klubbat och klart?), förstår man vad ni egentligen menar, nämligen att när man är hemma och är barnledig, borde man inte få ha dagisplats alls. Tror ni att föräldrarna valt att ha dagisplats av ren lathet för sin egen skull? Vad är då tanken bakom lagstiftningen om 15 timmars garanti? Försök att tänka till lite nu. Ta som ett exempel en familj som valt bostad med nära till dagis som ett skäl, som sedan när första barnet blir storasyskon, mister sin dagisplats för lång tid framåt, och får i stället en plats på helt fel ställe. Alla som har någon som helst erfarenhet av familjeliv vet vad detta innebär. Det verkar som ni i bun och era kolleger i kommunpolitiken, önskar att inga fler Morabor föds. Nu får ni som jobbar för oss i Mora kommun skärpa till er, och komma med förnuftiga och vettiga beslut, annars måste ni bytas ut.

R I

Mer läsning

Annons