Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklister kör olagligt och farligt

/

Annons

Jag läste i en tidning om hur cyklister slarvar med reflexer och lysen, men det är inte bara det. Man cyklar precis hur man vill. Det råder djungelns lag.

Man åker mot enkelriktningen på Åsgatan, man åker på trottoarer. Jag blev vittne till hur en gammal man med rollator ramlade på Åsgatan när två ungdomar kom på trottoaren på cykel.

De som syndar är vuxna svenskar, nysvenskar och ungdomar. Lärare som cyklar till arbetet respekterar inte stopptecknet i Berglunds hörna, kommunaltjänstemän i Tjädernhuset som ska hem från jobbet åker på trottoaren Åsgatan norrut.

Om man kommer på cykel från tunneln vid järnvägsstationen åker man på trottoarerna upp mot centrum. Om man ska från centrum ner mot Stationsgatan åker man mot enkelriktningen på Borganäsvägen och fortsätter på trottoarerna på Stationsgatan. Hur mycket kostar det att åka mot enkelriktning? Vad kostar det att strunta i att stanna vid stopptecken? Vad gör lärarna i skolan för att upplysa eleverna om vad som gäller? Är det dags för polisen att gå ut på Åsgatan och bötfälla ett antal syndare?

Promenören

 

Mer läsning

Annons