Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelväg på gång

Annons

NLT skrev den 7 december att Stål diskuterat ärendet med Vägverket. Frågan om förskottering har varit uppe i Vägverket och Region Dalarna. Det har gjorts klart att om kommunen betalar i förskott kan återbetalning "ske tidigast 2010".

Det verkar inte oroa Roger Stål att kommunen får ligga ute med pengarna i flera år. Han räknar med att kommunstyrelsen under våren kan ta formellt beslut om förskotteringen och hoppas att bygget av den cirka två kilometer långa cykelvägen genomförs under 2007.

Hos Vägverket i Falun berättar ingenjör Bo Bävertoft att man börjat förbereda projektet.

-Vi har utsett Håkan Forslund på vårt kontor i Gävle till projektledare. Hans uppgift blir att träffa överenskommelse med en utomstående konsult som projekterar cykelvägen, det vill säga gör ritningarna.

-Projekteringen ska inte behöva ta så lång tid och det troliga är att bygget kan genomföras under 2007, förklarar Bävertoft.

Cykelvägen mellan Nyhammar och Grangärde har motiverats med trafiksäkerhetsskäl. Föräldrar har pekat på de stora riskerna med cyklande barn på länsväg 247.

Grangärdebygdens Intresseförening har krävt sänkt fart på länsvägen och som skäl bland annat framfört avsaknaden av cykelväg.

Till starten av läsåret 2007- 2008 har cykelvägen kanske blivit verklighet.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons