Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curlingen vill bygga ut

Annons

Det handlar om att curlingen vill bygga ut med två banor åt väster mot tennishallen. Det som ett led i att möta det växande intresset för sporten.

Hans Nyman, och hans vänner, vill ha besked från kommunen om de får köpa befintlig fastighet av kommunen samt att få köpoption på intilliggande markområde.

Hur går detta med tanke på plankommitténs tidigare förslag till kommunstyrelsen om att besluta att ingen mark går till försäljning innan utredningen om en samlad sporthall läggs fram? undrar Nyman.

Curlingvännerna vill ha besked. Annars kanske de flyttar verksamheten till annan del av kommunen.

Stadsarkitekt Sven Lindberg tror att projektet samlad sporthall ligger mycket långt fram i tiden.

-Ingenting är politiskt förankrat.

Lindberg tror ändå att det kan bli svårt för curlingvännerna att i nuläget får bygga ut i västlig riktning.

-Kommunen vill nog inte släppa till mark med tanke på hur området ska användas i framtiden, säger Lindberg, som tror att alternativet att bygga curlinghall i norra änden av LIF:s B-hall kan vara ett alternativ.

Christer Lundman tror också att en eventuell samlad sporthall i området inte blir av under överskådlig tid. Om ens någonsin.

Däremot ställer han sig tvekande till kritiken från curlingen.

-De har fått klara besked vid ett flertal tillfällen.

Lundman efterlyser ett presenterat förslag från curlingklubben och en presentation av alternativ placering. Vidare förslag på finansiell plan och kostnadsberäkning. Inte förrän dessa kommer kommunen att agera.

-Då är vi beredda att diskutera, säger Lundman. Så länge vi inte vet vad de vill är det svårt. Vi vill se förslag till alternativ och kostnader.

-Vi kräver helt enkelt förhandsbesked om det finns möjlighet att köpa loss markytan, avslutar Hans Nyman.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons