Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curlingeliten samlad i Malung

Annons

Inget lag "Peja" Lindholm. Inte heller någon Anette Norberg med kompani.

Men det är också de enda stora frånfallen.

- Tyvärr så är ju de lagen upptagna av VM-spel, men det många andra riktigt bra här; bland annat båda silverlagen från SM, säger tävlingskommitténs Mats Ohlsson.

Intresset är större än på många år. 28 lag och sammanlagt 115 spelare är anmälda till mästerskapet, där en biljett till Madrid-EM i höst ligger i potten för segrande lag.

- Mixed har riktigt blommat upp under de senare åren och det är väl EM-platsen som lockar många. Tävlingen har bra status och SM är givetvis alltid stort, fortsätter Mats Ohlsson.

Med start 9.00 i dag, torsdag, kommer 92 matcher avverkas i Malungs curlinghall och på de tillfälliga banorna i Malungs ishall.

Gruppspel, med sju lag i varje grupp, avverkas under torsdag-lördag. På söndagsmorgonen startar slutspelet med kvartsfinaler.

På lördagskvällen väntar SM-bankett på Orrskogen.

För hemmaföreningen har två år av planering och förberedelser kommit till ända. Nu väntar fyra hektiska dagar med spel, och förhoppningsvis får man summera ett lyckat arrangemang på söndagskvällen.

Men planerandet har inte varit någon dans på rosor. Det största problemet har varit att hitta boende till alla tävlande.

Trots att man för två år sedan fick löften från kommunen om att ett hotell skulle stå klart blev så inte fallet.

- Vi har fått sprida ut dem på de ställen som finns. Några gäster har ordnat privat inkvartering. Det är ju inte helt optimalt när man får chansen att visa upp sig, säger Mats Ohlsson.

Men nu är problemen glömda och fokusen flyttad till tävlandet.

Hemmaklubben representeras av fem lag. Senast Malung arrangerade SM 1997 möttes två Malungslag i finalen, något man gärna upprepar.

- Jo, absolut. Fast det kan vi nog inte räkna med i år. Men det kommer mycket positivt med det här, inte minst blir det ett ekonomiskt lyft för föreningen, avslutar Mats Ohlsson.

Mer läsning

Annons