Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CUF-ordförande avgår

Annons

Efter fyra och ett halvt år på posten och invald i riksdagen tycker han att det är dags att någon annan tar över.

Han är nöjd med sin insats och tar äran åt sig för att kärnkraften blivit en icke-fråga för centerpartiet och för att den borgerliga alliansen därmed kunde träffa en energiöverenskommelse.

Ungdomsförbundet var först med att bryta den djupt rotade partilinjen om att kärnkraften skulle avvecklas och i stället plädera för att den skulle få användas så länge den är säker och lönsam.

Med Federley som ordförande har ungdomsförbundet drivits i nyliberal riktning. Han har bland annat argumenterat för platt skatt.

Senast som han hamnade i hetluften var när han anklagade facket för maffiametoder i samband med blockaden mot salladsbaren Wild'n Fresh i Göteborg.

Tillsammans med pr-kvinnan Dominika Peczynski ville Federley köpa baren. Så blev det inte. Men de två har inte gett upp sin affärsidé, att driva ett ställe och visa att det "inte är facket som står för tryggheten".

Hans efterträdare väljs av förbundsstämman i Kalmar den 17-20 maj. Det finns två kandidater - Magnus Andersson, Bollnäs och Marie Wickberg från Västra Ämtervik i Värmland.

TT

Mer läsning

Annons