Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Claes ny vd för Dalatrafik

Annons

Claes Annerstedt har jobbat inom bussbranschen i mer än 25 år, och de senaste sju åren har han varit chef för Dalabuss.

Ett chefsjobb som tog slut i början på september. Sedan var det sagt att han skulle finnas till hands för Dalatrafik året ut.

Men nu blir det alltså en längre fortsättning inom Dalatrafik, som ägs av kommuner och landsting.

Som företagets högste boss!

-Det känns skönt med ett nytt jobb, för när Dalabuss lades ner, hade jag ingen aning om vad jag skulle göra i framtiden. Men när jag såg att tjänsten som vd för Dalatrafik blev ledig, så sökte jag givetvis den.

-Och på den vägen är det, säger Claes Annerstedt.

Rekryteringsprocessen har tagit sin bestämda tid. Ett 30-tal sökande hade anmält sitt intresse för vd-jobbet.

-Med hjälp av ett rekryteringföretag plockades fem sökande ut, och bland dem fanns Claes med. Det konstaterades snart att han var den mest lämplige för jobbet, säger Gunnar Dahlstedt, Dalatrafiks ordförande.

Varför?

-Han har en lång branschvana bakom sig och kan redan det mesta om busstrafik. Dessutom känner vår personal redan till honom och det var också en viktig bit, fortsätter Gunnar Dahlstedt.

Claes Annerstedt tillträder jobbet som vd den 1 februari nästa år, och fram till i maj kommer han att arbeta parallellt med den nuvarande vd:n Christer Silfverin.

-En perfekt lösning. Nu får jag en chans att i lugn och ro sätta mig in i det nya jobbet, säger Claes.

Vad gör dig till en bra chef?

-Det ska väl egentligen någon annan svara på. Men att jag är lyhörd, kan ta folk och fatta snabba beslut är nog saker som ses positivt.

Vad fick dig att ta jobbet?

-Främst att jag har en positiv bild av företaget och att jag sedan länge är intresserad av att jobba med kollektivtrafiken. Den närmaste tiden blir det en hel del arbete med samordningen av den särskilda kollektivtrafiken, som bland annat handlar om upphandling av skolskjutsar och färdtjänst som Dalatrafik fått ta hand om.

Några revolutionerande förändringar av Dalatrafik kommer det inte att bli under hans ledning.

-Inte som jag ser på det hela just nu. Men samtidigt är det först om några månader jag kommer att ha en klar bild av läget. Jag har inte ens tillträtt som vd än!

Men räkna med att företagets nye vd kommer att ha ögonen på hur Swebus sköter busstrafiken i länet. Inte minst med tanke på de problem som varit, och så Claes varit en hård kritiker till.

-Swebus ska upp på banan. Det är mycket som har blivit mycket bättre, men det är fortfarande en hel del turer som blir inställda. Jag blir inte nöjd förrän alla bussar går när de ska. Våra resenärer måste kunna lita på att bussarna går som de ska, säger Claes Annerstedt.

ANDERSNORIN

Mer läsning

Annons