Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Civila flyr strider i Pakistan

Annons

Tusentals civila flyr nu från sina hem i bergsområdena i nordvästra Pakistan i fruktan för en väntad arméoffensiv mot al-Qaidaanhängare där. Minst nio personer dödades i en extremistattack på onsdagen.

Sedan USA:s president Gerorge W|Bush i förra veckan uttryckte oro över att al-Qaida åter byggt upp sin styrka i de oländiga bergområdena i västra Pakistan, fruktar man nu någon form av anti-terroristaktion från arméns sida.

Tidigt på onsdagen dödades nio personer och 40 skadades när militanta islamister angrep staden Bannu i Waziristan med raketer.

Enligt polisen sköt angriparna fyra raketer. Tre föll i områden med civilbefolkning. En raket träffade en moské.

Islamister har angripit säkerhetsstyrkorna i området flera gånger som vedergällning för att regeringen stormade Röda moskén i huvudstaden Islamabad när den ockuperats av väpnade islamister.

Mer än 180 människor har sedan dess dödats vid olika attacker, oftast i landets nordvästra delar.

Pakistan har fler än 80|000 soldater stationerade längs med den 250 mil långa gränsen mot Afghanistan. Landet har sedan 2001 varit en av USA:s närmast allierade i "kriget mot terrorismen" men protesterar nu mot att USA inte vill utesluta ett eget militärt angrepp mot misstänkta al-Qaidatillhåll inne i Pakistan.

TT

Mer läsning

Annons