Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Civila angrips i Sri Lanka

Annons

Den lankesiska militärens granater slår ner i civila bostadsområden, säger en parlamentsledamot i Colombo och vädjar om internationellt ingripande.

Granatbeskjutningen driver människorna på flykten, sade parlamentarikern Senadhiraja Jeyanandamoorthy på söndagen. Han tillhör partiet Tamilska nationella alliansen som anklagas för att företräda de tamilska rebellerna LTTE.

Enligt Internationella rödakorskommittén är 105 000 människor på flykt undan kriget i Batticaloa i Östra Sri Lanka. Jeyanandamoorthy representerar Batticaloa i parlamentet i Colombo.

De civila flykten i Batticaloa började i december när krigsmakten intensifierade sin kamp mot rebellerna.

Jeyanandamoorthy anklagade regeringen för att inte bistå flyktingarna.

Militären förnekar att civilbefolkningen skulle vara mål för angreppen. Överste Prasade Samarasinghe sade att LTTE använder civila som levande sköldar. Han sade att regeringen inrättat flyktingläger i områden som inte kontrolleras av rebellerna. På ett dygn i helgen har nära 2 500 familjer, motsvarande 10 000 människor, tagit sig över från regeringskontrollerade områden, uppgav Samarasinghe.

Striderna mellan regeringsstyrkorna och de tamilska tigrarna fortsatte under söndagen. Försvarsdepartementet uppgav att 14 rebeller och en soldat stupade, en uppgift som inte bekräftas från annat håll. Militären samlade ihop tio automatvapen, stridsraketer och ett prickskyttegevär efteråt striderna.

TT

Mer läsning

Annons