Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkussuccé på diabetesläger

/
  • Balans. - Man får inte vara höjdrädd. Titta rakt fram och hålla balansen är det viktigaste, säger Tobias Langörgen, 9 år från Ludvika som här får värdefulla tips av Martin Zetterlund från Cirkus Cirkör.
  • Fokuserad.
  • Cirkuspedagoger. Det är viktigt med uppvärming. Methinee Wongtrakoon, Klara Mossberg och Martin Zetterlund från Cirkus Cirkör ger tips.
  • Foto: Mikael Forslund

Annons

Barfota fötter och strumpläster hoppar omkring på golvet och skratten studsar mellan fönstren i den luftiga lokalen på Tandådalens fjällhotell. Men stimmet och stojet tystnar på en sekund när Martin Zetterlund, specialpedagog från Cirkus Cirkörs cirkusskola harklar sig.

- Bra, det var uppvärmingen. Om alla nu sätter sig vid väggen, säger han och plockar samtidigt fram färgglada ringar och käglor och lägger i en hög på golvet.

Att Cirkus Cirkör befinner sig på det årliga diabeteslägret på Tandådalens fjällhotell är föräldrarepresentanterna Anette Bergqvist och Ulrika MacGregors förtjänst. De har båda barn som har diabetes och lärde känna varandra på lägret för några år sedan.

- Vi såg en broschyr om den här tävlingen som heter Dream Fund. Alla som har anknytning till diabetes kan söka pengar ur fonden för att förverkliga en dröm, förklarar Anette.

Det var en jämn kamp mellan tre finalister innan cirkusskolan till slut stod som segrare efter en omröstning på Internet.

Nu är är det 40 barn med diabetes på lägret. En av dem är Sara Lindqvist, 11 år från Borlänge, som är på diabeteslägret för sjunde gången.

- Allt är roligt här, men cirkusskolan är extra kul, säger hon och fortsätter sedan att jonglera med sin plastringar som hon aldrig gjort annat.

Se webb-tv! Klicka på länken nedan!

Mer läsning

Annons