Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkus som gav mersmak

Annons

Diskokulans reflekterande ljus spelade i Aveny. Sedan tog äventyret vid och de bänkade fick möta en vingförsedd fe, svartklädda häxor och hoppande smådrakar bland många andra.

Fantasy var namnet på föreställningens första del där 26 entusiastiska Ludvikaungdomar visade sig på styva linan.

Först ut av alla akrobater var 13-åriga Kristin Saksvik som hade kamrater som bordsben, där hon framfördes på en platta likt en knoppande blomma.

Tunna, långa tygstycken sveptes runt på scenen, liksom gummislangar utgjorde de spännande rekvisita.

Från högtalarna strömmade musik som inte alltid förväntas vid den här typen av uppträdande, det var allt från häftig housemusic till Beethoven och Melodifestivalvinnaren "My number one".

Ett nummer i stjärnklass stod som väntat Frida Nilsson, 19 år, för. Hon tog luften i besittning och agerade i ett tufft tempo i sin ring.

Med takt och säkerhet imponerade 17-åriga Maria Lundgren stort med sina rockringar, inte bara för sina konster utan för en fullfjädrad scennärvaro.

Den yngsta begåvningen på scenen var blott nio år gammal. När det var dags för del nummer två av föreställningen var det fler äldre och rutinerade cirkuselever som äntrade scenen.

Den bestod av gemensamma cirkuskonster där femton tyska ungdomar, elva belgiska och nio ungdomar från Young Stars samverkade.

Från Belgien deltog Circus in Beweging och från Tyskland Zirkus Aladin, Zirkus Bachelli och Zirkus Paletti.

Två föreställningar hölls på Aveny under söndagen och medarrangör var Ludvika kommuns kultur och fritid.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons